Vertegenwoordigt uitgevers in de media monitoringsbranche

In het kort: de constructie bij media monitoring. Van uitgever naar gebruiker.

Wat_is_mediamonitoring

Met mediamonitoring houden organisaties in de gaten waar zij worden genoemd in de media. Dit kan bijvoorbeeld hun bedrijfsnaam zijn of een product. Omdat je zelf moeilijk al het nieuws kan volgen, wordt hier meestal een media monitoringsorganisatie (MMO) voor ingeschakeld. Een MMO verzamelt, analyseert en rapporteert systematisch informatie uit de media. Met zoekformules kan er heel specifiek voor een bedrijf gezocht worden. Bronnen die hiervoor geraadpleegd worden zijn nieuwsbladen, tijdschriften, vakbladen en online en sociale media.

ArtikelPro treedt op als leverancier voor deze MMO’s en zorgt ervoor dat artikelen eerlijk worden ingekocht. Wij leveren de MMO’s artikelen uit nieuwsbladen, tijdschriften en vakbladen, zowel uit online als printmedia. Deze MMO’s leveren de artikelen weer door aan hun klanten; Nederlandse bedrijven. Uitgevers zijn bij ons aangesloten om hun content beschikbaar te maken voor deze dienst. Voor elk geleverd artikel ontvangt de uitgever per klant/gebruiker een auteursrechtvergoeding.

Wanneer alle MMO’s over een gebruikslicentie voor content beschikken, betaalt elke MMO dezelfde prijs voor artikelen. Zo’n eerlijk speelveld is essentieel voor een gereguleerde markt. Voor uitgevers betekent mediamonitoring een extra (soms marginale) inkomstenbron, maar daarnaast gaat het hen om de controle. Uitgevers willen grip op hun content, zien waar het gebruikt en gelezen wordt. Via ons portaal is per artikel te meten naar welke klant deze verzonden is en hoe vaak erop geklikt is. Op deze manier kunnen wij weer waardevolle informatie inzichtelijk maken voor onze uitgevers.  

Behoefte aan meer informatie? Vraag het ons!

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.