Artikelen kopen bij ArtikelPro, compleet geregeld!

Uitgevers

Met ArtikelPro inkomsten naast uw abonnementen

ArtikelPro is het loket voor uitgevers om content te distribueren en nieuwe inkomsten te genereren. Enerzijds door zich aan te sluiten bij ArtikelPro zodat we de content kunnen distribueren aan monitoringsbedrijven (mmo’s) op basis van zoekvragen. Namens alle bij ons aangesloten uitgevers innen wij de auteursrechtenvergoeding waar u recht op heeft. Dit deden wij al jaren voor nagenoeg alle uitgevers onder de naam Profactys.

Het zal u verbazen dat de content gelezen wordt in vele branches waarover we de vergoeding voor het auteursrecht kunnen retourneren.
Met onze uitgeversmodule geeft ArtikelPro inzicht in het zakelijke gebruik en de behoefte op artikelniveau. Online transparantie met interessant inzichten.
Bovenal kan ArtikelPro zorg dragen dat er een vergoeding is voor de content van zowel print als online publicaties. U kunt zorgen om uw content exclusief te houden en illegale partijen te weren (scrapers/crawlers/spiders), wij dragen zorg over de verkoop van de content aan MMO’s en hun honderden klanten.

Artikelpro_team

Onze content consultants

Onze consultants Chantal van Asperen, Hans van Essen en Suzanne Walgreen kunnen u uitleggen hoe vaak en op welke plaatsen uw content betaald zichtbaar is geweest en welke vergoedingen u kunt verwachten.

Bart Verkade
Bart VerkadeDPG Media
Lees verder
"Als er iets is dat uitgevers bindt, dan is het de overtuiging dat onze journalistieke inhoud kostbaar is. Te lang hebben wij voor lief genomen dat Jan en alleman aan de haal gaan met onze content en er geld mee verdienen zonder iets af te dragen. ArtikelPro helpt ons dit te veranderen, door alle gebruikers in de B2B-wereld licenties aan te bieden die recht doen aan de belangen van makers en uitgevers."
Dick van Eijk
Dick van EijkNRC Media
Lees verder
"ArtikelPro ontzorgt ons voor een flink deel van het zakelijk gebruik van artikelen uit NRC. Wij hoeven zelf geen afzonderlijke contracten af te sluiten met honderden partijen die onze artikelen zouden willen gebruiken. We hoeven zelf ook geen leveringen te verzorgen. Een dagelijkse feed naar ArtikelPro volstaat. Periodiek ontvangen we een afrekening."
Previous
Next

Wat is mediamonitoring ook alweer?

Monitoringsorganisaties selecteren in opdracht van bedrijven artikelen uit de media. Voorheen gebeurde dit handmatig; de zogeheten knipseldiensten. Tegenwoordig wordt de content veelal digitaal verwerkt en websites van media worden “gecrawld”. Met name het “crawlen” van websites gebeurt vaak zonder toestemming van de uitgevers en dus ook zonder dat u hiervoor een vergoeding ontvangt.  

 

Wij regelen deze toestemming voor u, zodat er één loket is waar monitoringsorganisaties hun content kunnen halen en waar uitgevers kunnen zien wat er met hun content gebeurt. Bovendien krijgt u een faire vergoeding voor de leveringen van uw artikelen ten behoeve van zakelijk gebruik. Dit doen wij in het belang van de uitgevers zonder winstoogmerk. 

Deze uitgevers zijn al partner van ArtikelPro