Artikelen kopen bij ArtikelPro, compleet geregeld!

ArtikelPro voor eindklanten

Geachte eindklant,

Namens de uitgevers DPG Media en Mediahuis en monitoringspecialist Media Info Holding – presenteren wij de oprichting van een nieuwe leverancier voor het (her)gebruik van content voor de zakelijke markt: ArtikelPro b.v.

ArtikelPro levert een complete oplossing voor de uitgifte van artikelen en data van de aangesloten (Nederlandse) uitgevers en, indien gewenst, een licentie voor het gebruik ervan. ArtikelPro is een non-profit organisatie, waarbij de netto vergoedingen volledig ten goede komen aan de betreffende uitgever.

Monitorings Organisaties (MMO’s) die een overeenkomst hebben gesloten, krijgen bij ArtikelPro toegang tot een database met de publicaties van meerdere uitgevers. Als bedrijf kunt u zich aansluiten van één van die MMO’s.

Ook eindgebruikers die diensten afnemen van content leveranciers zonder toestemming van de uitgevers zijn in overtreding en zijn strafbaar.

De zakelijke oplossing voor iedereen

DPG en Mediahuis introduceerde begin dit jaar dat zij voor de grootzakelijke markt een exclusieve licentie hebben verstrekt aan LexisNexis. Voor het gebruik voor de klein zakelijke markt hebben beide uitgevers een licentie verstrekt aan ArtikelPro. De scheiding tussen de twee loketten van LexisNexis en ArtikelPro ligt voor beide aandeelhouders van de nieuwe vennootschap bij: Nederlandse bedrijven met meer dan 100 werknemers en overheden met meer dan 100.000 inwoners. Voor organisaties die in het Handelsregister zijn geregistreerd met SBI 2008-activiteitencode 69, ligt de ondergrens op 10 medewerkers. Echter voor content behoudens de uitgevers DPG en Mediahuis kan ArtikelPro elke MMO bedienen die zich aan de voorwaarden houdt.

De introductie van ArtikelPro kan voor uw bedrijf betekenen dat er iets verandert in de levering van content of in de wijze waarop toestemming moet worden verkregen voor het zakelijk gebruik van publicaties van de aangesloten uitgevers. Dit zal uw MMO voor uw bedrijf moeten regelen en ook u moet op de hoogte zijn van de spelregels. Want als de MMO onrechtmatig verkregen content zou gebruiken, treft dat ook u. Ook u zult moeten instemmen met de algemene voorwaarden van het gebruik.

Voor de goede orde onderstrepen wij dat alle content van de aangesloten uitgevers, in print en digitaal (zowel voor als achter de paywalls) uitsluitend met toestemming kan worden gebruikt. Vraag hier expliciet naar bij uw content leverancier want wij merken in de markt dat niet altijd de gevolgen duidelijk zijn, dan wel duidelijk worden gemaakt. Voor elk verkregen artikel zal nu eenmaal een auteursrechtelijke afdracht gelden.

‘Compleet geregeld!’ is de belofte die ArtikelPro doet aan zowel uitgevers als afnemers. Wij hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd over de oprichting van de nieuwe onderneming. Wij hopen te informeren zodat zowel u als eindgebruiker als uw leverancier zonder verrassingen komen te staan en er tevens een completer aanbod is van print als online content voor en achter de paywall, met respect voor de auteursrechtvergoedingen voor de rechthebbenden.

De volgende MMO’s zijn aangesloten bij ArtikelPro en hebben hun auteursrechten goed geregeld..

Neem voor vragen contact op met onze consultants.

Met vriendelijke groet namens de aandeelhouders,

Dick van Eijk – Mediahuis

Bart Verkade – DPG Media

Mark Reisz – Media Info Holding

U tekent bij uw monitoringspartij het eindklant contract

Lees hieronder meer over de spelregels voor eindgebruikers