Namens de uitgevers DPG Media en Mediahuis en monitoringspecialist Media Info Holding – presenteren wij de oprichting van een nieuwe leverancier voor het (her)gebruik van content voor de zakelijke markt: ArtikelPro b.v.

ArtikelPro levert een complete oplossing voor de uitgifte van artikelen en data van de aangesloten (Nederlandse) uitgevers en, indien gewenst, een licentie voor het gebruik ervan. ArtikelPro is een non-profit organisatie, waarbij de netto vergoedingen volledig ten goede komen aan de betreffende uitgever.

Afnemers die een overeenkomst hebben gesloten, krijgen bij ArtikelPro toegang tot een database met de publicaties van meerdere uitgevers.

Ook eindgebruikers die diensten afnemen van content leveranciers zonder toestemming van de uitgevers zijn in overtreding en zijn strafbaar.De zakelijke oplossing voor iedereen

Via ArtikelPro krijgt u het meest complete content aanbod voor uw monitoring. Voor artikelen uit landelijke en regionale kranten, maar ook tijdschriften en vakbladen is uw MMO bij ArtikelPro aan het juiste adres. De markt is dynamisch, dus ArtikelPro benadert ook nieuwkomers in het uitgeefland pro-actief. Zo zorgen we ervoor dat uw mediamonitoring altijd zo breed mogelijk wordt toegepast. DPG Media, Mediahuis en Mediahuis Limburg kan niet via ArtikelPro aan groot zakelijke organisaties geleverd worden.

De introductie van ArtikelPro kan voor uw bedrijf betekenen dat er iets verandert in de levering van content of in de wijze waarop toestemming moet worden verkregen voor het zakelijk gebruik van publicaties van de aangesloten uitgevers. Dit zal uw MMO voor uw bedrijf moeten regelen en ook u moet op de hoogte zijn van de spelregels. Want als de MMO onrechtmatig verkregen content zou gebruiken, treft dat ook u. Ook u zult moeten instemmen met de algemene voorwaarden van het gebruik.

Voor de goede orde onderstrepen wij dat alle content van de aangesloten uitgevers, in print en digitaal (zowel voor als achter de paywalls) uitsluitend met toestemming kan worden gebruikt. Vraag hier expliciet naar bij uw content leverancier want wij merken in de markt dat niet altijd de gevolgen duidelijk zijn, dan wel duidelijk worden gemaakt. Voor elk verkregen artikel zal nu eenmaal een auteursrechtelijke afdracht gelden.

‘Compleet geregeld!’ is de belofte die ArtikelPro doet aan zowel uitgevers als afnemers. Wij hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd over de oprichting van de nieuwe onderneming. Wij hopen te informeren zodat zowel u als eindgebruiker als uw leverancier zonder verrassingen komen te staan en er tevens een completer aanbod is van print als online content voor en achter de paywall, met respect voor de auteursrechtvergoedingen voor de rechthebbenden.

Vraag onze consultants wie van de MMO’s hun auteursrechten goed hebben geregeld.

Met vriendelijke groet namens de aandeelhouders,

Dick van Eijk – Mediahuis

Bart Verkade – DPG Media

Mark Reisz – Media Info Holding


Lees meer over auteursrecht

Lees hieronder meer over de spelregels voor eindgebruikers